top of page

Mobile friendly: Refresh stranice omogućava pojednostavljen prikaz vesti

RADOVANOVIĆ: "Jedva čekam početak priprema."Ivan Lesa Radovanović, novi trener Jedinstva, dao je intervju povodom nove pozicije u klubu.


Kako se osećaš na početku nečeg novog, iza tebe je bogata fudbalska karijera, ali je ovo je novi stepenik u tvom životu?


Iskreno da ti kažem, jedva čekam. Voleo bih sutra da počnemo. Ali dobro, igrači zaslužuju još par dana odmora, od 10.januara se polako okupljamo i radimo na tome da uđemo u Super ligu.


Kako si se osećao kada ti je ponuđen povratak na teren, ovde u Jedinstvu, nakon 15 godina u italijanskoj Seriji A?


Ja sam u januaru 2008. godine otišao u Atalantu, do januara 2023. sam bio u Italiji. Nakon završetka igračke karijere u Italiji, prva pomisao mi je bila da se vratim u Srbiju, srce me je vuklo da se vratim. Imao sam drugih opcija (fudbalskih) u Srbiji, ali nisam bio motivisan da prihvatim. Nije mi bio problem da posle terena iz Serije A dođem u drugu ligu na Ubu. Meni je to najmanji problem bio jer fudbal volim, živim za taj fudbal. A kada sam video uslove koje imamo na Ubu, verujte mi, neke od tih uslova, kao što je sportski centar, recimo, u Đenovi i Salernitani nisam imao.


Klub je u prvom delu sezone preživeo ozbiljan stres, uprava kluba morala je da smenjuje trenera tri puta, a opet pogled na tabelu govori da ništa nije izgubljeno ako pričamo iz perspektive borbe za Super ligu?


Ja bih, pre svega, želeo da se zahvalim svoj trojici trenera. Sigurno je da su nam oni pomogli jer mi imamo 30 bodova, i zahvaljujući njima, mi smo tu gde jesmo.


Igrači su na odmoru do 10. januara, za tebe verovatno nema odmora, prelazni rok je u toku. Koliko ti utičeš na ono što će se dešavati u prelaznom roku?


Mi se 10. januara okupljamo, biće novih igrača, želimo da dovedemo prave momke, prave ljude. Pre svega, igrač mora da bude dobar čovek, posle je teren pokazatelj kakav si igrač. Ako ti nisi dobar čovek, a dobar si igrač, to kod mene ne funkcioniše. Ne žurimo, imamo još dve nedelje do priprema, 24. januara idemo na pripreme u Tursku, želimo da dovedemo prave igrače.


Tim tvojih saradnika su momci koji su i ove godine bili angažovani u stručnom štabu?


Da, velika je novost da će Marko Rajović, dečko sa kojim se ja družim od svoje 15. godine kada je došao u Partizan, biti moj prvi pomoćnik. Ostaće tu i Bradonjić Nemanja i Martać Marko. Kondicioni treneri ostaju isti, Srećko Mijatović i Raša Jovanović.


Možeš li nam preneti deo svoje fudbalske filozofije, kako bi ti voleo da Jedinstvo izgleda pod tvojim vođstvom?


Ono na čemu ćemo sigurno raditi je da se mi pitamo na terenu. Želim da mi odlučujemo i imamo loptu u nogama. Ja stvarno želim da pomognem ovim momcima, želim da iskoristim njihov talenat i vrline koje imaju. Jedino u šta verujem je rad.


Ceo intervju koji je Bane Matić uradio sa novim trenerom crveno-belih možete pogledati ovde.

Comentários


MPLS-logo-h.png
bottom of page