top of page

Mobile friendly: Refresh stranice omogućava pojednostavljen prikaz vesti

"AKO OVAKO NASTAVI, POTENCIJAL ZA REPREZENTACIJU!"


Photo: Petar Zinajić-Vučković


Miodrag Pivaš sa samo osamnaest godina odigrao je sve utakmice u prolećnom delu prvenstva u dresu Jedinstva. Pivaš igra na poziciji štopera i trenutno je najmladji igrač na toj poziciji koji igra standardno u Prvoj ligi Srbije.

Kada je došao u Jedinstvo nastupao je za omladince, ali se sjajno pokazao na treninzima prvog tima, a trener Radovanović je posle zimskih priprema prepoznao kvalitet i potencijal mladog Pivaša.


Nemanja Matić ima samo reči hvale za mladog štopera:


„Veliki talenat i ozbiljan potencijal, ako ovako nastavi, očekuje ga put do reprezentacije, po mom mišljenju, igrač sa ovakvim predispozicijama nije se pojavio još od Nemanje Vidića i Baneta Ivanovića, kompletan igrač i vrhunski profesionalac.“


Pomoćni trener Marko Rajović takođe je pohvalio Pivaša i njegov odnos na terenu:


„Pravo je osveženje videti tako mladog igrača, a da tako ozbiljno i profesionalno pristupa svojim obavezama. Uvek je raspoložen i daje sve od sebe da ispoštuje zahteve koji se od njega očekuju na terenu. Ima još dosta prostora za napredak i ne sumnjam da će ostvariti svoj pun potencijal.“
Odigrao je Pivaš svih osam utakmica u prolećnom delu sezone, a njegova odlučnost i ozbiljnost kojom pristupa utakmicama ne odaju da je reč o jednom osamnaestogodišnjaku. Činjenica je da je Pivaš sa razlogom nekoliko puta biran kao igrač utakmice od strane ubskih navijača. Kako nam je sam rekao, veoma je zadovoljan u Jedinstvu i nada se novim uspesima.


Da li si očekivao da zaigraš tako brzo za prvi tim i da igraš standardno u prvih 11?


Iskreno, nadao sam se da ću u ovoj polusezoni više igrati, ali nisam očekivao da ću ovako brzo da se ustalim u prvih jedanaest, pogotovo zato što imam samo 18 godina. Drago mi je što sam u klubu koji brine o mladim igračima i daje šansu svima koji se trude i dokazuju svakog dana.


Kako se osećaš u Jedinstvu, kakav odnos imaš sa saigračima?


U Jedinstvu mi je stvarno lepo, sa svim saigračima imam odličan odnos i pomažu mi, kako na terenu, tako i van terena. Došao sam na Ub kako bi igrao za omladince, nije bilo svejedno preći u svlačionicu prvog tima, ali atmosfera u klubu je sjajna i zaista imam samo reči hvale za sve ljude.


Šta mislis o nastavku prvenstva?


U nastavku prvenstva očekujem da nastavimo na pružamo dobre partije i da se na kraju svi zajedno radujemo ulasku u Super Ligu.


Da li ti igru olakšavaju saveti trenera s obzirom na to da je igrao u Italiji 15 godina?


Mnogo sam napredovao uz trenera Radovanovića, prvo kada sam igrao sa njim, a i sada kada mi je trener. Retko ko od igrača mojih godina može da se pohvali da ima priliku u Srbiji da uči od trenera sa takvom karijerom i trudim se da to svakodnevno koristim i upijam njegove savete.


Gde bi voleo da igras u budućnosti?


Voleo bih da zaigram u Super ligi sa Jedinstvom, a krajnji cilj mi je neka od Lige petica.


Omiljeni igrač na tvojoj poziciji?


Omiljeni igrač mi je Rodri iz Mančester Sitija, sviđa mi se njegova vizija, šut i brzina u donošenju odluka. 

Comments


MPLS-logo-h.png
bottom of page